Britanski komandos teško povrijeđen na kupanju u Mostaru: “Daily Mail” tvrdi da je skakao “u more” i slomio karlicu

Bivši komandos britanske mornarice završio je u bolnici u Bosni i Hercegovini nakon što je zadobio teške povrede na godišnjem odmoru, piše britanski list “Daily Mail”, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK.

Tony Tennant (51) je, kako piše britanski list sa očito slabim poznavanjem geografije, zadobio povrede „skačući u more u Mostaru“.

Komandos koji posljednjih godina radi kao spasilac povrijedio je karlicu i smješten je u bolnicu, međutim, britanska osiguravajuća kuća ne želi platiti troškove liječenja.

Sa Tennatom su u BiH njegova supruga i dvoje djece. On je ispričao da je udario u nešto u vodi, najvjerovatnije u Neretvi, te da je odmah znao da je teže povrijeđen. List navodi da mu je potrebna hitna operacija kako bi bila spriječen invaliditet, ali osiguravajuća kuća je odbila platiti troškove.

  • Nakon razmatranja slučaja, odbili smo pokriti troškove jer je učestvovao u vrlo opasnim aktivnostima tokom odmora u BiH – naveli su iz britanske osiguravajuće kuće.

No, porodica tvrdi da je drukčije, da je Tony iskusni spasilac koji se kupao tamo gdje se kupaju i drugi te da je nakon udara uspio sam izaći iz vode prije nego je kolabirao. Njegovi prijatelji pokušavaju pokrenuti akciju prikupljanja oko 20.000 funti kako bi platili troškove liječenja i izmjestili ga u Veliku Britaniju. Kontaktirali su kažu i organizacije u BiH, te britansku ambasadu, prenosi NICK.