Ibrahim Dedić tvrdi: Sivro je sramota za obrazovanje, prosvjetni radnici ga se stide!

Politički mešetar koji je instaliran na čelo Sindikata  ovih dana je prešao crvenu liniju i tako postao  tema u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Udruženja Samostalni sindikat obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.

  • Isti je u emisiji DAN UŽIVO  N1 TV, 04.12.2018. godine situaciju u obrazovanju u Kantonu Sarajevo uporedio sa genocidom u Srebrenici i ratnim zločincem Ratkom Mladićem. Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo  osuđuje takvo ponašanje  i izjave i daje punu podršku  svim uposlenicima koji su stigmatizirani i diskriminirani  od strane bahatog samozvanog sindikalca Saudina Sivre. Smatramo da su posljednja dešavanja  u obrazovanju  u Kantonu Sarajevo  rezultat dugogodišnjeg bahatog ponašanja Saudina Sivre, koji Sindikat doživljava  kao idealnu priliku za ostvarivanje ličnih interesa kao što su privilegije, materijalna dobit i drugi benefiti- naveli su u saopćenju.

Svima je, kako su istakli, poznato da Saudin Sivro voli dijeliti i držati svima lekcije i da njegova nadmenost koja proizilazi  iz pozicije  sindikaliste  nanosi štetu svim prosvjetnim radnicima  i da je davno bilo vrijeme da se „kutariše“  tog posla.

  • Ponašanje Saudina Sivre izlazi iz okvira čovječijeg, njegov govor je često neljudski i njegov govor najčešće prelazi u laži i tako nanosi štetu drugima što se moglo prepoznati u emisiji  N1 TV. Posljednja događanja sa famoznim „spiskovima“  su još jedna u nizu podvala prosvjetnim radnicima u Kantonu Sarajevo  i rezultat su ranijeg dila sa politikama kojima Sivro  služi  i čiji je odavno alat u rukama. Dobro je poznata činjenica da Saudin Sivro duže vrijeme stigmatizira, diskriminira i  vrši segregaciju prosvjetnih radnika  u Kantonu Sarajevo. Dobro je poznato da se prosvjetni radnici u Kantonu Sarajevo  ovih dana bore da ostvare svoja uskraćena Zakonom zagarantovana prava, a da se isti Saudin Sivro slučajno našao u sistemu obrazovanja u Kantonu Sarajevo  jer mu je to bila ulaznica za poziciju sindikaliste na kojoj se nalazi od 2009. godine. Dobro je poznato da isti  ima mjesečna primanja preko 5.000 KM i da su zadnja dešavanja samo dobar način da se skrene pažnja sa kriminala, korupcije, diskriminacije i segregacije  koju Sivro generira  duži period u Kantonu Sarajevo – naveo je predsjednik ovog sindikata Ibrahim Dedić.

Kako navodi, dobro je poznato  da se u Kantonalnom tužilaštvu  Kantona Sarajevo nalazi nekoliko krivičnih prijava  i da je otvoren  predmet u Tužilaštvu protiv Saudina Sivre i šefa mu Šatorovića jer su mediji o tome  više puta pisali.

  • Dobro je poznato da je oko 2.500 uposlenih  u osnovnom obrazovanju  izgubilo sudske sporove po Kolektivnom ugovoru  jer Sindikat nije bio registriran, a Kolektivni ugovor samim tim nije bio obavezujući za Skupštinu i Vladu Kantona Sarajevo. Dobro je poznato da je Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine  utvrdila finansijske malverzacije samozvanog sindikalca Sivre,  te izdala Rješenje o dadatnim obavezama što je samozvani sindikalac Sivro i sam potvrdio  gostujući u emisiji  na  TV Al- Jazeera Balkans. Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo  oštro osuđuje zadnje istupe  i aktivnosti Saudina Sivre  u medijima  i poručuje  mu  u ime svih prosvjetnih radnika  da nije dostojan pozicije na kojoj se nalazi, da je sramota za obrazovni sistem  i da ga se prosvjetari stide – zaključeno je.