Poruka POMPEA o Srebrenici: Američki narod je uz Bosnu i Hercegovinu koja se sjeća žrtava genocida, predani smo izgradnji mira i prosperiteta u cijeloj regiji!

Danas obilježavamo 24. godine od genocida u Srebrenici. Američki narod se pridružuje građanima Bosne i Hercegovine u odavanju počasti za više od 8.000 nevinih žrtava, poručio je danas Mike Pompeo, državni sekretar SAD, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK.

  • Ovo bolno poglavlje u evropskoj povijesti ne smije se nikada poreći niti zaboraviti. Stojimo uz one koji i dalje traže pravdu. Potvrđujemo našu stalnu potporu onima koji rade na poštivanju dostojanstva svih žrtava, uključujući i one koji još uvijek čekaju svoje posljednje počivalište. Tragični događaji iz prošlosti podsjećaju nas na potrebu rada u jedinstvu za bolju budućnost, stabilnu, prosperitetnu i uključivu sve građane Bosne i Hercegovine – rekao je Pompeo.

Sjedinjene Države su, prema njegovim riječima, i dalje su čvrsti partner naroda Bosne i Hercegovine.

  • Danas, dok se sjećamo poginulih, potvrđujemo našu predanost izgradnji mira i prosperiteta u cijeloj regiji i osiguravanju da se takva tragedija više nikada ne može ponoviti – naveo je Pompeo, prenosi NICK.