Trumpov sin najavljuje povlačenje američkih vojnika sa Kosova?

Donald Trump JR., sin američkog predsjednika na svom Twitter profilu prenio je i komentirao objavu senatora Davida Perdua u kojoj se poziva Kosovo da odmah ukine carine, koje su uvedene Srbiji ali i Bosni i Hercegovini, otkriva NICK.

– Više od dva desetljeća američke snage pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije. Sada, s historijskim napretkom na vidiku, Kosovo mora učiniti svoj dio i ukinuti sve carine nametnute Srbiji. Ako Kosovo nije u cijelosti predano miru, Sjedinjene Američke Države trebale bi ponovno razmotriti svoju nazočnost tamo – piše u objavi senatora.

Sa ovim stavom se složio sin prvog čovjeka SAD.

– Slažem se. Na Kosovu ima 650 američkih vojnika. Vrijeme je da ih dovedemo kući – naveo je u opisu Donald Trump JR.

Povlačenje američkih vojnika iz regije nije još definitivno, ali je stav sina američkog predsjednika vrlo indikativan. Ukoliko do toga dođe, to bi moglo imati dalekosežne posljedice u kojima bi jačala uloga Srbije i moglo bi doći do dodatne destabilizacije u regiji.

Ali, pitanje je da li će Trump stariji poslušati savjet najstarijeg sina, posebno kada se nalazi pod snažnim kritikama demokrata koji se spremaju za predsjedničke izbore.