Urednik sa BHRT Marko Radoja nastavlja vrijeđati Srebreničane: Muniru Subašić nazvao “nepismenom ženom”

Marko Radoja, urednik Informativnog programa BHRT, nakon što je zabranio voditeljima da 11. jula nose srebrenički cvijet na reveru u znak sjećanja na žrtve genocida, dao je intervju za regionalnu internet stranicu mediadaily.biz u kojem tvrdi da je žrtva prijetnji smrću.

No, Radoja je intervju iskoristio da nastavi pravdati svoj čin i vrijeđati žrtve genocida, a predsjednicu Udruženja Majke enklave Srebrenice i Žepe Muniru Subašić je nazvao „nepismenom“!?

  • Jučer sam čuo da je Munira Subašić izjavila da je bila protiv mog imenovanja, a da je sada za moju smjenu i da će je tražiti. To je skandalozo da jedna nepismena žena koja nema veze sa našom strukom javno priča, sudi ko treba biti imenovan, ko smijenjen – rekao je Radoja.

Prema njegovim tvrdnjama, on je žrtva zavjere AID-a, a državnom televizijom „upravljaju parasistemi“.

  • Jako opasni ljudi su povezani sa portalima u FBiH – ispalio je urednik IP na BHRT, koji se, kako je rekao nalazi na bolovanju i žali se da nije dobio podršku novinarskih udruženja. Ne samo to, on je otkrio kako je tražio da se na državnoj televiziji govori „samoproglašeno Kosovo“, obzirom da BiH još nije donijela zvaničnu odluku o priznavanju te države.