VIK isključio vodu Jordanskoj džamiji u Sarajevu pred džumu namaz, imam oštro reagirao!

Imam Jordanske džamije u Sarajevu uputio je  oštre kritike na račun preduzeća Vodovod i kanalizacija (VIK) zbog odluke da uoči današnjeg džuma-namaza ovoj džamiji u sarajevskom naselju Grbavica, među ostalima, isključi vodu, prenosi Nezavisni istraživački centar NICK.

Imam Pašanović je kazao kako može shvatiti da je takva odluka donesena u slučaju kvara, ali ne i u sklopu redovnog plana isključenja, i to u danu kada je džuma-namaz i kada u Jordansku džamiju brojni dolaze obaviti  obaveznu muslimansku molitvu petkom. A upravo je ovaj put, po Pašanoviću, bio takav slučaj.

 

“To dovoljno govori da smo mi sami sebi najveći dušmani i da trebaju dušmani sa strane da samo malo pomognu… Zašto nije bilo moguće da se ova popravka izvede kad ljudi spavaju i imaju manju potrebu za vodom. Tako je i u drugim segmentima života poput izgradnje i sanacije puteva u gradu itd”, kazao je, uz ostalo, imam Pašanović, i ače punac poznatog učača ilahija.

 

Dofao je da nije bitno ko je i iz koje stranke na nekoj poziciji već da biramo odgovorne ljude koji će voditi računa o svim aspektima poslova koje obavljaju.

 

“Allah neće izmjeniti stanje jednog naroda dok se on sam ne izmijeni”, podsjetio je na kur'anske poruke imam Pašanović.